Foto’s van fokkers

Door de coronacrisis is het ook stil rondom het verenigingsgebeuren terwijl er veel leuks is te bewonderen in een aantal hokken bij de fokkers. Het leek ons daarom ook leuk om een aantal foto’s van fokkers te vragen waarop jonge konijnen, cavia’s, hoenders en sierduiven zijn te bewonderen, dit mogen natuurlijk ook lammetjes, veulens etc, zijn. Op deze manier houden we de vereniging wat levendig.

Wat een pracht gezicht, de jonge konijnen van dit jaar. Jonge kleurdwergen in de kleur bruin en middenblauw marter. 

Wij zijn benieuwd wat deze jonge dames en heren op de tentoonstelling zullen doen!

Mooie eendagskuikens van de Dresdener kriel in de kleur bruin. Een prachtig gezicht hoe moeder kip zich om haar jonge kinderen bekommert. 

De eerste jonge konijnen van een topfokker die een jaar geleden de Noordshow heeft gewonnen. We noemen verder geen namen, hopelijk zit hier weer een kampioen bij. Deze prachtige dieren zijn alweer 6 weken oud en eten al goed mee met moeders.

Deze fokker geniet zo van zijn dieren en kon niet kiezen welke foto’s gestuurd moesten worden. Daarom hebben wij twee mooie collages gemaakt. Dieren zitten er prachtig voor en genieten zo te zien van het heerlijke weer. 

Onderstaande foto’s en tekst zijn van een fanatiek fokkers gezin met meerdere diersoorten, rassen en kleuren. 

Bonte schaap met haar 2 lammeren. De een nog avontuurlijker dan de ander. Op de foto nog heerlijk binnen, beschermd tegen het gure weer van anderhalve maand geleden. 

Een broedende Steinbacher gans. Mooi verstopt in het hoge gras broedend op haar eieren.

Nestje met 3 kleine Castor Rexdwergen. Net de oogjes open en staan op het punt het hok verder te verkennen. Rexdwergen staan bekend om hun fluweelzachte pels.

De eerste Ko Shamo kriel kuikens, net uit de broedmachine gekomen. Met zen allen heerlijk vertoeven onder de warmtelamp.

Een van onze leden heeft een mooi verhaal gemaakt over hoe hij de hobby ondervindt op het moment van Corona en heeft foto’s bijgevoegd. Dit is hieronder te lezen.

Corona en onze hobby

Onze hobby staat ook onder druk door de  intelligente ophokplicht van de regering, immers de onderlinge contacten, vergaderingen en bijeenkomsten missen we.

Maar anderzijds; het is maar hobby en moeten we de maatregelen respecteren en volhouden.

Op mijn adres zijn de eerste kuikens van de Wyandotte kriel wit-zwart Columbia uit het ei gekropen en kunnen nu vrij uitlopen in een ruim onderkomen. De broedmachine is op dit moment gevuld en mogelijk  kruipen ook hier een aantal uit het ei, afwachten maar.

Bij de konijnen zijn er op het moment van schrijven nog maar een paar Alaska’s  geboren binnenkort  hoop ik nog op 3 nestjes.

Bij de Weners helaas nog geen jongen en dat is erg jammer want ik zou nog graag een nestje willen zien van de ram die staat op bijgevoegde foto.

Op de foto van de achtertuin staat het onderkomen van de konijnen en de kippen.(2019)

Een kleurdwergen fokker is pas begonnen met de fok en heeft nog geen jongen liggen. Wel zijn de voedster en rammen er klaar voor. De eerste jongen zullen binnenkort ter wereld komen. 

Ook deze fokker heeft al een nest met jongen rond huppelen. Nu wachten tot de jongen net zulke mooie grote oren krijgen als de moeder. De jongen passen nu nog in de oren van de moeder maar dit zal vast snel veranderen. 

Ook de kuikentjes komen al in mooie aantallen uit de broedmachine en hebben een mooie bak om op te groeien. Tevens is het voor de fokker zeer geschikt om de dieren zien op te groeien. 

En tot slot, voor deze nieuwe aanwinsten wordt een prachtig nieuw verblijf gerealiseerd.

Een pracht gezicht! Moeder tan met haar 1, 2, 3, nee.. toch 4 koters. Deze fokker heeft zo te zien een prachtig nest met mooie jongen. Een mooie zwarte kleur en een vurige tan factor. 

Net als de dieren zien ook de hokken er hier prachtig uit. Zo te zien vermaken de konijnen zich allemaal ook prima, ze zitten mooi vooraan bij deze fokker. 

Deze fokker heeft konijnen en ganzen. Bij beide lopen er alweer prachtige jonge dieren rond. 

Blauwe Weners met een nest vol jongen (en haar). 

En Twense landganzen die zo te zien de jongen al tegen de fotograaf willen beschermen. 

Leuke, grappige en/of schattige foto’s mogen gestuurd worden naar:  Kleindiersudwestfryslan@gmail.com

Tags: geen tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *